Bugün Türk Veteriner Hekimliği Ulu bir çınarını kaybetti. Türkiye’de Serbest Veteriner Hekimliğinin öncüsü ve duayeni Uzman Veteriner Hekim Osman Köseoğlu uzun süren rahatsızlığının ardından Bursa’da 83 yaşında vefat etti. Rahmetli Osman Ağabey eski bir güreşçi idi. Ankara Veteriner Fakültesi Güreş Takımında ve Ordu Güreş Milli Takımında güreş yaptı. Eski yıllarda ne zaman muayenehanesine gitsek özellikle Ordu Takımında daha sonra Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olan efsane güreşçi Mahmut Atalay’ı nasıl yendiğini uzun uzun anlatırdı. Çok yetkin bir Veteriner Hekimi idi.Uzun yıllar Bursa Veteriner Müdürlüğü Hayvan Hastanesinde görev yaptıktan sonra emekli olup Serbest Veteriner Hekimliği yapmaya başladı. Seksenli yıllarda Bursa’da serbest çalışan iki üç Veteriner Hekimden biriydi. Mesleğine çok bağlı bir insandı. Her mesleki toplantıya katılır, görüşlerini korkusuzca dile getirirdi. Çok sosyal bir insandı. Düzenlenen tüm yemekli toplantılara katılır, düzenlenmesine katkıda bulunurdu. Osman Köseoğlu sözde değil özde bir Atatürkçü, ilerici bir aydın, mesleğine aşık bir meslek sever ve Ülkesini her şeyden üstün tutan katıksız bir vatansever idi. O aynı zamanda büyük bir hayırseverdi. Yıllar önce Bursa’da kendisi ve eşi adına Üniversite Kampüsünde bir kız öğrenci yurdu yaptırmış, Uludağ Üniversitesine ve Veteriner Fakültesine önemli katkılarda bulunmuştu. Bu nedenle de kendisine Üniversitece Fahri Doktor unvanı veridi. Son olarak ta yine Bursa’da Çağdaş Eğitim Kooperatifi’ne maddi olarak katkıda bulunarak kendisinin ve rahmetli eşinin adını taşıyan bir Orta Öğretim Kız Öğrenci Yurdu yapılmasını sağladı. Ancak ne yazık ki 29 Ekimdeki açılışını göremeden hayata veda etti. Rahmetli Osman ağabey ayrıca, doğduğu Burdur’un Başpınar Köyüne Cami, park, kütüphane, sosyal tesis yaptırarak toprağına olan vefa borcunu da fazlasıyla ödemiş oldu.
Rahmetli Osman ağabey ile tanışmamız 70 li yılların başına dayanır. Genç bir asistan olarak her yıl Ankara’dan Karacabey Harasına staj yaptırmak üzere öğrenci götürdüğümde mutlaka Bursa Merinostaki Hayvan Hastanesine öğrencilerle birlikte uğrar ve onun mesleğimizle ilgili öğütlerini dinletirdim. Bursa’ya atandığım 1982 yılından itibaren de onunla çeşitli vesilelerle sık sık görüşürdük. Doğal olarak birlikte çok anılarımız oldu. Onları burada anlatmak çok uzun sürer.
Sonuç olarak Mesleğimizden büyük bir yıldız kaydı. Bence Veteriner Fakültelerimizin Veteriner Tarihi ve Deontoloji Kürsüleri onunla ilgili araştırma yapıp gelecek mesleki kuşaklara örnek bir Veteriner Hekim olarak önu tanıtmaları gerekir. Osman Ağabeyime Allah’tan gani gani rahmet, ailesine, tüm sevenlerine ve meslek camiamıza da baş sağlığı diliyorum. Nur içinde yatsın.